dilluns, 13 de setembre de 2010

Assemblea del foc

El passat diumenge, 12 de setembre, tingué lloc al centre cívic de Santa Fe del Penedès l'Assemblea del Foc, assemblea conjunta de la Federació de Diables i de l'Agrupació del Bestiari festiu, en motiu de la nova llei del foc, aplicació a casa nostra de la Directiva Europea que regula el material pirotècnic.
En aquesta reunió, on hi assistiren representants de la Colla de la Víbria, s'informà del desenvolupament de les negociacions amb el govern de la Generalitat de Catalunya i amb el govern espanyol; i de com quedarà tota la normativa a partir de que finalitzi la moratòria de la directiva, a la tardor del 2011.

Tothom està d'acord en que les colles de diables i de bèsties de foc estem fent bé les coses, per això s'ha aconseguit que la festa no canvii gens.
El que sí canviarà és la paperassa que caldrà fer a partir d'ara abans d'una actuació, incrementada una gran barbaritat, impossibilitant de preparar correfocs o actuacions a darrera hora. També es regularà la formació que hauran de tenir tots els components de la colla, creant un registre d'usuaris experts de material pirotècnic (diables, portadors de bèsties i membres de colles de foc en general), i es controlarà molt més l'adquisició de material pirotècnic.