dimecres, 22 de setembre de 2010

Misericòrdia 2010


Aquest divendres 24 i dissabte 25 arriba el gruix d'actes de la nostra Festa Major de Misericòrdia.
La Víbria començarà els actes el divendres al matí participant de la inauguració de les noves instal·lacions d'educació infantil de l'escola Misericòrdia.
A la tarda sortirà en cercavila pels carrers del centre, a partir d'un recorregut improvisat, com ja és tradició, per acabar a la plaça del Mercadal on començarà la Ruta del Masclet.
La revetlla de Misericòrdia la passarà al vestíbul de l'Ajuntament, i l'endemà, dia gros de la festa, els portadors faran un bon esmorzar de bon matí, després sortiran des de l'Ajuntament fins a la plaça Pastoreta, per sortir a la baixada del seguici fins al Santuari, on s'hi estaran tot el dia.
Al migdia, dinar popular de tots els membres del seguici, i a la tarda, a partir de les 5, ballades improvisades. A quarts de 9, després de l'actuació castellera i del ball solemne de l'Àliga, ball conjunt i encesa de la Víbria al davant del Santuari.

L'horari és el següent:
DIVENDRES 24
> 12.00, inauguració noves instal·lacions d'educació infantil de l'Escola Misericòrdia.
> 19.00, des de diferents punts del centre de la ciutat, sortida del Seguici Festiu de Reus i altres elements per anunciar la vigília de la festa. Les figures, els balls i les danses del nostre seguici es passejaran pels carrers i places del centre de la ciutat.
> 20.30, des de la plaça del Mercadal, sortida de la cercavila del Masclet amb els elements del seguici i altres elements acompanyats musicalment.

DISSABTE 25
> 10.00, des de l'Ajuntament, sortida en cercavila de diferents elements del seguici festiu, fins a la plaça de la Pastoreta.
> 11.00, des de la plaça de la Pastoreta, baixada del Seguici Festiu de la ciutat fins al Santuari,
amb la participació de la Víbria, el Drac, el Basilisc, el Lleó, els Nanos, la Mulassa i els Gegants, el Gegant Carrasclet, el Ball de Pere Joan Barceló, el Ball de Pastorets, el Ball de Galeres, el Ball de Cavallets, el Ball de Cercolets, el Ball de Prims, el Ball de Valencians, el Ball de Bastons de l’Esbart Sta. Llúcia, el Ball de Mossèn Joan de Vic, el Ball de Gitanes, el Ball de Bastons de l’Orfeó, els Xiquets, l’Àliga i la Banda Simfònica de Reus.
> 14.00, a la plaça del Santuari, Dinar de festa major dels grups festius de la ciutat.
> de 17.00 a 19.00, al davant del Santuari, ballades dels gegants, els nanos, les danses i el bestiari.
> 20.15 aprox., a la plaça del Santuari, encesa de la Víbria i el Drac, per continuar amb l’espectacular carretillada del Ball de Diables.

ALTRES
Recordem que al Museu de la plaça de la Llibertat encara hi ha oberta l'exposició "Ara toca festa". Si algú encara no l'ha visitat, us ho recomanem, val la pena!

Trobareu tot el programa de Misericòrdia i tota la informació de les festes de Reus durant tot l'any al web www.festesreus.cat

VISCA LA FESTA POPULAR!