dilluns, 25 de juliol de 2011

Curs de formació i dinar de germanor

Com ja és sabut, arran de la directiva europea del foc, el govern estatal aprovà l'any passat el reglament d’articles pirotècnics i cartutxeria, que regula l'ús d'aquests materials. A partir d'aquí, la Generalitat juntament amb les dues federacions d'elements de foc (Federació de Diables i Agrupació de Bestiari), van establir els dos tipus de formacions i titulacions necessàries a partir de l'entrada en vigor de la normativa aquesta tardor:
- RGCRE: Responsable de Grup de Consumidors Reconeguts com a Experts (és a dir: cap de colla). Aquesta titulació és obligatòria per a comprar el material pirotècnic i per actuar. Cal que com a mínim un membre de cada colla en disposi.
- CRE: Consumidors Reconeguts com a Experts (és a dir: tots els membres de la colla). Aquesta titulació és obligatòria per a tothom que participi d'una actuació com a diable o portador d'una bèstia de foc.

Per a adaptar-nos a aquesta nova situació, 3 persones de la nostra colla ja han realitzat la primera d'aquestes formacions, i ara cal que la resta de colla realitzi la formació bàsica.
Per a això, la Colla de la Víbria de Reus, juntament amb els Diables d'Alforja, realitzaran una jornada formativa el diumenge dia 31 de juliol al matí al Parc dels Amics d'Alforja, que serà impartida, entre d'altres, per representants de la Federació de Diables. Posteriorment gaudiran d'una paella de germanor per dinar. Cal confirmar l'assistència.