dimecres, 21 de setembre de 2011

Misericòrdia '11: espetec final.

Aquest cap de setmana arriba el gruix d'actes de la nostra Festa Major de Misericòrdia.
La Víbria començarà els actes el divendres amb una visita al Centre Sòcio-sanitari "Ciutat de Reus".
L'endemà, dissabte, sortirà en cercavila pels carrers del centre, a partir d'un recorregut improvisat, com ja és tradició, per acabar a la plaça del Mercadal on començarà la Ruta del Masclet, amb un nou itinerari.
La revetlla de Misericòrdia la passarà al vestíbul de l'Ajuntament, i el diumenge, dia gros de la festa, sortirà de bon matí fins a la plaça de la Pastoreta on els portadors faran un bon esmorzar, per continuar amb la baixada del seguici fins al Santuari, amb un seguit d'activitats durant tot el dia.
Al migdia, dinar popular de tots els membres del seguici, i a la tarda, a partir de les 5, ballades improvisades. A quarts de 9, després de l'actuació castellera i del ball solemne de l'Àliga, ball conjunt i encesa de la Víbria al davant del Santuari.


L'horari és el següent:
DIVENDRES 23:
> 17.30, la Víbria visita el Centre Sòcio-sanitari “Ciutat de Reus”, al camí de Tarragona, 10-12.

DISSABTE 24:
> 19.00, des de diferents punts del centre de la ciutat, sortida del Seguici Festiu de Reus i altres elements per anunciar la vigília de la festa. Les figures, els balls i les danses del nostre seguici es passejaran pels carrers i places del centre de la ciutat.
> 20.30, des de la plaça del Mercadal, sortida de la cercavila del Masclet amb diferents elements festius i acompanyaments musicals. Enguany amb motiu del 10è Aniversari, el Col•lectiu El Masclet llençarà botes en diferents punts del recorregut.
La cercavila passarà per: plaça del Mercadal, plaça del Castell, carrer de l’Hospital, carrer de la Presó, plaça de la Farinera, carrer Santa Anna, carrer Rosich, carrer d’en Vilar, raval Santa Anna, plaça del Prim, carrer Llovera i plaça de la Llibertat.

DIUMENGE 25
> 11.00, des de la plaça de la Pastoreta, baixada del Seguici Festiu de la ciutat fins al Santuari.
En arribar, ballada conjunta de tots els grups del Seguici Festiu.
> 14.00, a la plaça del Santuari, Dinar de festa major dels grups festius de la ciutat.
> de 17.00 a 19.00, al davant del Santuari, ballades dels gegants, els nanos, les danses i el bestiari.
> 20.30 aprox., a la plaça del Santuari, encesa de la Víbria, el Drac i carretillada del Ball de Diables.
Tot seguit, encesa de la façana del Santuari i mostra piromusical.

Trobareu tot el programa de Misericòrdia i tota la informació de les festes de Reus durant tot l'any al web www.festesreus.cat

VISCA LA FESTA POPULAR!