dijous, 15 de setembre de 2011

Primer cap de setmana de Festa Major

Ja tenim aquí la Festa Major de Misericòrdia!
Aquest cap de setmana arriba un bon gruix d'actes de la nostra festa major: la Víbria de Reus començarà la festa el divendres dia 16 participant dels assajos oberts del seguici festiu a La Palma, una mena de fira on tothom qui vulgui conèixer més d'aprop els elements del seguici pot acostar-se, informar-se i fins i tot fer-se'n membre. Serà aquest divendres dia 16, de 6 a 8 del vespre. Aquest dia comptarem amb la presència del Ball de Cercolets, el Ball de Mossèn Joan de Vic, el Ball de Galeres, el Ball de Pastorets, l’Esbart Santa Llúcia i la Víbria.

L'endemà, dissabte dia 17, arriba el torn del "A Reus, Correfoc!", enguany amb un nou recorregut.

- A partir de les 6 de la tarda, al FOSSAR VELL, plantada de les bèsties participants.
- A 2 quarts de 10 (21.30), des del FOSSAR VELL, A Reus, Correfoc! amb la participació del Drac del Morell, el Griu d’Artesa de Lleida, el Drac Grafus de Tortosa, el Nyctalus d’Albinyana, les Puces del Caramot del Vendrell, el Ball de Diables de Sabadell, els Bruixots d’Alcover, els Cagarrieres de Cambrils, el Ball de Diables, el Drac, la Cabra i la Víbria de Reus.

Nou recorregut: el Fossar Vell, plaça de Sant Pere, carrer Major, plaça del Mercadal, carrer del Vidre, raval Santa Anna, carrer Salvador Espriu, carrer de l’Amargura, plaça del Pintor Fortuny i plaça de la Llibertat.

- A continuació, com és tradició, sopar de germanor de les colles participants.

S’aconsella a les persones que vulguin participar activament al correfoc que duguin roba vella de cotó i màniga llarga (els compostos sintètics es cremen molt fàcilment), barret de palla i mocadors per al cap i la cara. No es pot jugar amb les restes de material pirotècnic.

Després del correfoc, toca descansar uns dies, pocs, que la Víbria torna a sortir el proper cap de setmana amb una agenda ben apretada.