diumenge, 12 d’agost de 2012

Renovació de la junta i valoració del context econòmic

La Colla de la Víbria de Reus celebrà aquest divendres una assemblea extraordinària al local de l'Agrupament Escolta MontsantCim.
La reunió serví per a renovar la junta directiva de l'entitat, arran de la dimissió per motius personals, fa uns dies, del fins ara president, Marc Bergés.
El succeeix en el càrrec en Sergi Juanpere acompanyat per l'Anna Mèrida -secretària- i la Feli Mas -tresorera-, així com diferents vocals amb tasques concretes. Com a cap de colla es reincorpora en Pep Enric Martí.
La nova junta, que afronta en primera instància el repte de les festes de Misericòrdia, ha expressat que té molta feina per endavant, molts aspectes en els que cal treballar, especialment pel que fa a la part econòmica.

Precisament, l'aspecte econòmic generà un important debat durant la reunió. En un context de forta crisi econòmica com l'actual és un fet públic i notori que tots els elements del seguici festiu i de la cultura popular de la ciutat hem patit retallades en el nostre pressupost, especialment en la partida de diners provinent dels fons municipals.
Sense valorar les quantitats retallades, entenem que tots plegats ens hem d'estrènyer el cinturó i volem suposar que la distribució s'ha fet a partir d'uns criteris lògics, justos i equitatius.

Cadascú s'ha hagut d'adaptar a aquesta nova situació com ha pogut: augmentant els ingressos provinents d'activitats, buscar més fonts de finançament externes... en general: espavilar-se!
Des de la Colla de la Víbria continuem, com sempre, posant-hi diners de la nostra butxaca per a poder sortir per la Festa Major: cal pagar la important factura pirotècnica, a més de moltes altres despeses, ja que la subvenció municipal no cobreix pas totes les despeses que ens costa sortir per festes. Enguany, però, ens preocupa la situació i a hores d'ara no sabem els diners que podrem destinar-hi i d'entrada ja demanem disculpes a la ciutadania de Reus si enguany nota unes enceses de la Víbria més deslluïdes i amb menys foc que habitualment: la nostra butxaca no arriba a més!