dijous, 13 de setembre de 2012

Coia 2012: la nostra Festa Major petita.

Ja gairebé s'ha acabat l'estiu i, per tant, ja tenim aquí la Festa Major de Misericòrdia.
La Colla de la Víbria, com sempre, informa de tots els actes en els que participarà. Enguany destaca com a novetat, la participació del grup de tabalers de la Víbria a les matinades de festa major.

Dissabte 15:  A Reus, Correfoc!
La Víbria, per sisè any consecutiu, participa al Correfoc de Misericòrdia. Enguany torna a canviar el recorregut i recupera la finalització al Mercadal.

- A 2 quarts de 8 del vespre, al Fossar Vell, PLANTADA de les bèsties participants.
- A 2 quarts de 10 de la nit, des del Fossar Vell, A Reus, CORREFOC!,  
amb la participació del Ball de Diables de Valls, el Ball de Diables de Vilafranca del Penedès, l’Associació de Diables de Canyelles-Canyafocs, el Drac de Granollers, els Bous i la Vedella de Foc, la Cabra, el Drac, el Ball de Diables i la Víbria de Reus.
i amb el recorregut: plaça del Mercadal, carrer Major, plaça de Sant Pere, Peixateries Velles, carrer de la Mar, plaça del Mercadal, carrer del Metge Fortuny, carrer Aleus, plaça de la Farinera, carrer de Santa Anna, raval de Santa Anna, carrer del Vidre i plaça del Mercadal.
- A continuació, com és tradició, sopar de germanor de les colles participants.

S’aconsella a les persones que vulguin participar activament al correfoc que duguin roba vella de cotó i màniga llarga (els compostos sintètics es cremen molt fàcilment), barret de palla i mocadors per al cap i la cara. No es pot jugar amb les restes de material pirotècnic.


Dilluns 24:  La vigília
El dia 24 és tradicionalment el dia més informal de la festa major. La Víbria participa, com tots elements del seguici, de la passejada improvisada, sense rumb fix, pels carrers del centre de la ciutat. Posteriorment, la cercavila del Masclet: un altre moment per trencar el protocol i deixar-nos anar lliurement. És el moment per gaudir de la festa sense formalismes i amb gresca i xerinola.

- A les 7 de la tarda, des del Campanar Toc de Festa i, des de diferents punts del centre de la ciutat, sortida del Seguici Festiu de Reus i altres elements, per anunciar la vigília de la festa. Les figures, els balls i les danses del nostre seguici es passejaran pels carrers.
La Víbria sortirà des de l'antic Arxiu històric, a la plaça del Castell.

- A 2 quarts de 9 del vespre, des de la Plaça del Mercadal, sortida de la CERCAVILA DEL MASCLET amb diferents elements festius i acompanyaments musicals. El Col·lectiu El Masclet llançarà bótes a diferents punts.
Recorregut: plaça del Mercadal, plaça del Castell, carrer de l’Hospital, carrer de la Presó, plaça de la Farinera, carrer de Santa Anna, carrer Rosich, carrer d’en Vilar, raval de Santa Anna, plaça de Prim, carrer Llovera i plaça de la Llibertat.

Dimarts 25:  La baixada
El dia 25, dia de Misericòrdia, és el dia fort de la festa major, amb la tradicional baixada al Santuari i la realització dels actes allà durant tot el dia.
Enguany, com a novetat, els tabalers de la colla participaran a les matinades. Posteriorment, la Víbria anirà fins a la plaça de la Pastoreta on els portadors faran un bon esmorzar, per continuar amb la baixada del seguici fins al Santuari, amb un seguit d'activitats durant tot el dia.
Al migdia, dinar popular de tots els membres del seguici, i a la tarda, a partir de les 5, ballades improvisades. A quarts de 9, després de l'actuació castellera i del ball solemne de l'Àliga, encesa de la Víbria al davant del Santuari.

- A les 8 del matí, pels carrers de la ciutat, MATINADES de Misericòrdia, amb diferents grups i recorreguts.
A càrrec dels grups de grallers de la ciutat, tabalers del Ball de Diables, tabalers de la Víbria, Ball de Pere Joan Barceló i veterans del Cos de Bastoners de l’Orfeó Reusenc.

- A les 11 del matí, des de la plaça de la Pastoreta, BAIXADA del Seguici Festiu de la ciutat fins al Santuari.
En arribar, ballada conjunta de tots els grups del Seguici Festiu.

- De 5 a 7 de la tarda, al davant del Santuari, BALLADES dels gegants, els nanos, les danses i el bestiari.
- Després de l'actuació castellera i del ball solemne de l'Àliga, -aproximadament a 2 quarts de 9 del vespre-, a la plaça del Santuari, encesa de la Víbria seguida del Drac, la carretillada del Ball de Diables, l'encesa de la façana i mostra piromusical.


L'ACOMPANYAMENT MUSICAL serà, depenent dels actes, del grup de grallers i tabalers de la colla  o bé dels dolçainers Tresmall, de Vinaròs (Baix Maestrat).


Més informació al web www.festesreus.cat

VISCA LA FESTA POPULAR!